Det perfekte lærred til hobbymaling

En hobby starter det sted hvor man har et frirum og lyst til at lave noget. En hobby behøves ikke at tage meget tid, men er et ankerpunkt i dit liv, hvor du kan finde glæde og underholdning uden forpligtelser. Derfor kan det også være en god idé at investere lidt tid og penge i sin hobby for at få de bedste vilkår for at have det sjovt eller udrette et godt resultat – trods hyggen.

 

Mange er draget til penslen, som betyder at antallet af hobby-malere er steget. Denne stigning har givet grobund for mange virksomheder, som sælger kunstartikler og hobbyartikler – dette store udvalg kan dog skabe forvirring blandt forbrugeren. I denne artikel vil du kunne læse dig til fordele ved at vælge det helt rette lærred til dig.

 

Størrelsen

Når malere har en idé, som de ønsker at gøre til virkelighed, så har de fleste også dimensionerne på plads allerede. De ved hvor stort billedet skal være og har derved let ved at vælge det lærred, som passer i dimensionerne. Hvis du ikke allerede ved hvad du skal male, så kan det være svært at finde et lærred før du begynder. Det kan derfor være en fordel at skitse dine idéer ned på et papir og se hvordan det ser ud i forskellige formater – og når du har styr på størrelsen, så købe et lærred i de rette dimensioner.

 

Materialet

To af de mest populære materialer til lærreder er bomuld/polyester og natur hør. Begge giver et godt fundament til at holde på malingen og give den rette sugeevne og til sidst give billedet det rigtige finish. Du går ikke glat i byen med et bomuld/polyester lærred – da dette også et det mest populære materiale og egner sig til alle former for hobbymaling.

 

Mærker

Der er et hav af producenter når det kommer til lærreder, men her er tre som virkelig kan anbefales.

 

Art Creation

Det hollandske mærke Art Creation er velkendt i kredsene når man snakker om kunstartikler. Lærrederne fra Art Creation er særligt egnet til olie- og akrylfarver.

 

Art System

Art System er ligeledes et kendt mærke og kendes for deres fineste europæiske kvalitet. Alle lærreder fra Art System bliver opspændt i Danmark og sat på en dansk produceret blindramme. Lærredet fra Art System er grundet 3 gange, hvilket gør den ekstra god til olie- og akrylmaling.

 

JBF – Jydsk Blindramme Fabrik

Klassisk dansk håndværk. Jydsk Blindramme Fabrik er et solidt mærke inden for lærreder. Lærrederne er igen rigtig gode til olie- og akrylmaling. De er kendte for at lave sorte lærreder. Det sorte lærred er meget specialt, da det er det giver den modsatte effekt af det hvide lærred. Hvis man bruger farver som hvid og andre lyse farver, så vil disse farver stå skarpere i kontrast til den mørke sorte farve.