Sådan finder du glæden frem

Glæden kan komme i små bitte øjeblikke af lykke. Den kan komme, når du mærker en energi i dit indre til at udfolde dig kreativt. Den kan mærkes som en lille hjælper, der giver dig et puf i siden, når du allermindst mangler det. Du kan mærke den som en ide eller en følelse af tilfredshed.

Det er bare med at finde de øjeblikke, som fylder dig med glæde og virkelyst. Ofte kan du mærke glæden ved de ting, du er god til eller håndens arbejde. Det er, når hjernen kobler fra, at vi for alvor får kontakt til kroppen, og den kan guide os.

Andres kreativitet er også noget særligt

Når du for alvor har mærket ind i din egen kreativitet, så er det på tide også at hylde andres. I takt med at du hylder andres kunst, kan du også gradvist hylde din egen kunst mere og mere. På et tidspunkt vil du så mærke, at du virkelig kan hengive dig til glæden og skabertrangen hos alle. Det er en smuk og dejlig følelse, hvor du hæver dig over misundelse og andet grimt.

Det kan være så simpelt som at nyde skabelsen af ballondyr hos en ballonklovn. Her kan du virkelig nyde det arbejde, som en ballonklovn udfører. Eller det kan være en stor kunstmaler eller din favorit stofkunstner.

Hvis vi tager eksemplet med en ballonklovn

En ballonklovn er legende og glad som de børn, vi alle har været. Du kan virkelig få et indblik i den helt barnlige og glædesfyldte skabertrang ved at betragte en ballonklovn. De kan noget særligt, ligesom andre kunstnere kan.

Når du ser en person helt fordybet i sit håndarbejde, vil du også bemærke et lys af glæde og koncentration omkring denne person. Så det er altså med at finde glæden frem, uanset om du er til en ballonklovn eller noget mere finkulturelt. Begge dele kan noget helt særligt, og en ballonklovn kan noget helt umiddelbart, som mange mister i voksenlivet.

Voksne bliver altså lidt kedelige med alderen, hvis de ikke holder fast i nogle skøre sider af sig selv. Det er vigtigt at holde sig ung og frisk med nye oplevelser. Det kan være så simpelt som en ballonklovn, hvis du aldrig har købt ballondyr. Eller mere komplekst som at give slip på alle de begrænsende forestillinger.